Усилване на междуетажна плоча София, ул. Сан Стефано 27 ет.3

Код обект: 007.008
Проектни части: Конструкции
Вид строителство: Усилване и реконструкция
Тип конструкция: Стоманена
Предназначение: Жилищна сграда
Кратко описание: Съществуващата сграда е 4 етажна, масивна, изпълнена през 30-те години. По описание на живущите сградата е била бомбардирана по време на Втората световна война. Част от плочата е била съборена. По-късно, през 1948 г. сградата е била възстановена. Обект на проектиране е  междуетажната плоча, намираща се под апартамент на г-н Тупарев. Тя е подова плоча на третия етаж, съответно таванска за втория.
Бе направен пълен оглед на състоянието на конструктивните елементи в зоната на обекта.  Състоянието на конструктивните лементи е задоволително. В зоната на ап. 3 в плочата се забелязват редица пукнатини описани подробно в конструктивното становище. Част от тях са се увеличили вследствие на стартирал ремонт, което и налага усилване на плочата.
Усилването може да стане само от горната страна на плочата. Представлява правоъгълна стоманена скара от успоредни профили. Сечението им е правоъгълна кутиия 140x80x6.3 mm по DIN 59410. Ще се монтират успоредно със стъпка 124 см. Стъпката е продиктувана от архитектурни съображения. Монтират се върху пласт от лепило Sikadur 31_41 ( от каталога на Sika). В краищата се вкопават в стените в гнезда с дълбочина 10 см. Гнездата се запълват със силен цименто-пясъчен разтвор.
Година на проектиране: 2005г.
Година на построяване: 2005г.
РЗП: 120м2